1376 persones criden a Alcanar: Independència

28 04 2010

Sense cap mena de dubte el 25 d’abril passarà a ser un dia històric a la nostra vila. El diumenge 25 d’abril del 2010 es culminava un procés que portava mesos treballant-se,  un procés que havia passat a ser part del dia a dia d’uns quants coordinadors, i que va acabar amb una organització de gairebé setanta voluntaris el mateix dia de la Consulta. Un procés que, just fa un any, era ben difícil arribar-se’l a imaginar, però, que era del tot necessari veient la normalització del mot ‘independència’. La gent, per fi, ha perdut la por a exercir la democràcia directa.

Des de la Coordinadora Alcanar, Decideix! pensem que és totalment necessari començar a valorar els resultats des del seu inici. No podem entendre este resultat sense anar més enllà dels 1546 canareus, canareves, casenques i casencs que van decidir. 1546 és una xifra que s’ha de dir amb la boca ben gran, hem de pensar que esta Consulta ha sorgit des de la base social canareva, començant sense cap tipus de recurs econòmic i creixent a mesura que la cohesió interna anava augmentant. Hem substituït el capital econòmic per capital humà i social. Els nostres recursos no són comparables als que pot tenir qualsevol elecció al nostre municipi. Tot i això, ens hem aproximat, i molt, a les xifres de les últimes eleccions europees celebrades al juny del 2009, quan van sortir al carrer unes 2300 persones. A més a més, hem hagut de fer front a un boicot mediàtic important a nivell nacional i a un buit polític encara més important a nivell nacional i inclús local. Les formacions de nivell estatal han deixat clara la seua posició, el boicot. I hem hagut de fer front també a acusacions que ens situaven en certes òrbites partidistes, evidentment el volum de gent que hem mobilitzat ha deixat ben clar, que es tractava simplement d’un mal pre-judici, una fal·làcia.

Diumenge a la nit, quan acabàvem de dir allò de 1376 canareus, canareves, casenques i casencs demanen la independència de la Nació catalana, les desenes de persones que esperaven els resultats es van alçar i van aplaudir emocionats. I aquest gest, per a la gent que ha format part del treball voluntari de la coordinadora, és poc menys que emocionant. Per això ens veiem obligats a donar les gràcies al més de miler i mig de persones que ha participat d’esta festa democràtica.

Sabem que el treball que hem fet fins ara és només una llavor que començar a germinar. Ha estat un esforç titànic i s’ha tingut en compte arreu d’Europa. A Alcanar mateix vam comptar amb la presència d’observadors internacionals vinguts des de Sardenya i Euskal Herria. Piero Argiello de Sardigna Natzione i Josu Bregaña de Nafarroa Bai van endur-se una impressió immillorable cap al seu poble, un fet que demostra que estes consultes són tingudes molt més en compte del que alguns volen fer-nos creure.

El 25 d’abril del 2010 1376 canareus, canareves, casenques i casencs van cridar independència i tan sols 110 van mostrar-se contraris. Això és el que compta.

Alcanar, 26 d’abril del 2010

Alcanar, Decideix!

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: